Handige verhuistips

inpakken-huis

Handige verhuistips

Je hebt een andere woning gekocht of je gaat verhuizen naar een andere huurwoning. Ontzettend leuk natuurlijk, maar je zal er al snel achter komen dat verhuizen zoveel stress met zich mee kan brengen waardoor verhuizen zeker geen rozengeur en maneschijn is. Wellicht heb je iets aan onderstaande tips om de verhuizing zo relaxed als maar kan te laten lopen.


Organisatie

 Zonder organisatie een chaos. Je verhuizing zal zonder twijfel gestrest zijn als er een gebrek is aan organisatie. Begin dan ook op tijd met het inpakken van de dingen die je op korte termijn niet nodig hebt en bestel de spullen die je nodig hebt op verhuisdozenstore.nl ruim van tevoren. Elke dag een paar dozen inpakken scheelt heel veel.


Inpakken

 Pak de spullen per kamer in. Het lijkt misschien niet handig, maar je zal jezelf dankbaar zijn wanneer je weer gaat uitpakken. Nummer de dozen en noteer bij welke kamer ze horen. Zit een doos niet erg vol, doe er dan vulmiddel in zoals piepschuim, oude lappen of kranten. Dit voorkomt dat de spullen in de doos gaan schuiven. Ook breekbare spullen kunnen het beste gewikkeld in kranten en doeken in verhuisdozen worden gedaan. Sluit de dozen goed en maak ze niet te zwaar: ze moeten tenslotte ook nog te tillen zijn. Grotere spullen zoals meubelen en apparatuur zullen niet ingepakt worden, maar moeten wel beschermd worden tijdens vervoer. Zet ze goed vast en bescherm ze met verhuisdekens. Vergeet ook niet de trommel van de wasmachine vast te zetten voordat hij vervoerd wordt. Een koelkast zal eerst een aantal uren uitgeschakeld rechtop in je nieuwe woning moeten staan voordat je hem inschakelt, anders gaat hij kapot. Informeer hiernaar bij de fabrikant. Maak van tevoren een checklist die je na elke stap eenvoudig kunt afvinken. Op deze manier vergeet je niets.


Verhuisdozen

 Op internet zijn er ontelbare aanbieders van goedkope verhuisdozen te vinden. Houd er wel rekening mee dat goedkoop je duur kan komen te staan. Een goedkope verhuisdoos is niet per definitie een geschikte verhuisdoos. Een verhuisdoos dient van stevig karton te zijn.  Kijk ook wat de draaglast is van de verhuisdoos. Pak hem niet te vol in zodat hij ook nog te dragen is. Je kunt veel aanbieders van verhuisdozen vinden. Denk aan diverse online webshops, warenhuizen en natuurlijk bouwmarkten. Vaak gaan verhuisdozen van hand tot hand omdat ze eenvoudig in te klappen en op te bergen zijn. Hou er echter wel rekening mee dat de kwaliteit en stevigheid van een verhuisdoos af zal nemen naar mate deze vaker gebruikt wordt. Controleer dan ook een tweedehands verhuisdoos eerst voordat je hem, zeker met zware en breekbare spullen, gaat gebruiken.


Mensen voor je laten sjouwen

Wil je vrij zijn van, zoveel mogelijk, stress, dan kun je er ook voor kiezen om een gebruik te maken van de diensten van een verhuisbedrijf. De diensten van een verhuisbedrijf worden natuurlijk niet kosteloos geleverd. Vraag dan ook diverse offertes aan zodat je kosten onderling kunt vergelijken. Bepaal op voorhand wat het verhuisbedrijf voor je moet doen en wat je zelf wilt regelen. Een verhuisbedrijf kan de verhuizing van A tot Z voor je regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *